Duizend zusjes - De vergeten vrouwen van Congo - Lisa ShannonDuizend zusjes - De vergeten vrouwen van Congo - Lisa Shannon
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

Duizend zusjes - De vergeten vrouwen van Congo - Lisa Shannon

€ 19.95

Als Lisa Shannon op een dag in een documentaire valt over Congo en de afschuwelijke wreedheden die vrouwen daar in naam van de oorlog worden aangedaan, besluit ze dat ze iets moet doen. De non-profitorganisatie Women for Women International roept de televisiekijkers op om een Congolese vrouw te sponsoren. Lisa doet dat, maar ze beseft dat ze meer wil doen en reist af naar Afrika.

In Congo, internationaal bekend als 'de ergste plaats op aarde om een vrouw te zijn', ontmoet ze tientallen meisjes en vrouwen, in leeftijd variërend van 6 maanden tot 86 jaar, die het slachtoffer werden van stelselmatige verkrachtingen. In hun ogen leest Lisa zoveel pijn en angst dat ze besluit écht iets te willen doen: ze zet Run voor Congo Women op, een organisatie die sponsorgelden voor marathons werft en dat geld integraal naar de 'vergeten vrouwen' in Congo stuurt. Het verandert haar leven - en dat van tientallen anderen.


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789022556641

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.466 - Number of Queries: 108 - Query Time: 0.02667423072815
<