De Amsterdamse Buitenplaatsen - Rene DessingDe Amsterdamse Buitenplaatsen - Rene Dessing
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

De Amsterdamse Buitenplaatsen - Rene Dessing

€ 19.95

De Amsterdamse buitenplaatsen. Een vergeten stadsgeschiedenis. Kennemerland, Gooi, ’s-Graveland, Vecht, Angstel en Amstel

Rond Amsterdam liggen talrijke buitenplaatsen. Ze zijn tussen de 17de en 20ste eeuw gesticht door vooral Amsterdamse kooplieden en regenten. De meeste zijn te vinden in Kennemerland en ’s-Graveland, maar ook langs de Vecht, Angstel en Amstel en in het Gooi.

Dit cultuur-toeristische boek brengt deze rijke lustoorden van weleer opnieuw tot leven. Het geeft een helder overzicht van zestig nog bestaande historische buitenplaatsen die vanuit Amsterdam zijn gesticht. Samen bieden ze meeslepende verhalen over rijkdom, macht, architectuur- en tuingeschiedenis, maar ook over ziekte en dood, faillissementen en oorlogsgeweld.

Daarnaast lees je in dit boek wat er op de buitenplaatsen is te zien en te doen Sommige zijn als museum toegankelijk, bij andere kun je prachtig wandelen en weer andere organiseren activiteiten – van geogames tot schildercursussen en van tuinexcursies tot concerten. En op een flink aantal buitenplaatsen kun je zelfs trouwen en feesten.


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789053454916

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.851 - Number of Queries: 122 - Query Time: 0.029377417251586
<