De haven van Amsterdam - Zeven eeuwen ontwikkelingDe haven van Amsterdam - Zeven eeuwen ontwikkeling
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

De haven van Amsterdam - Zeven eeuwen ontwikkeling

€ 39.90

Carly Misset ( redactie), Roeland Gilijamse en Hans Bonke (auteurs)

Vanaf het prille begin vormt de haven van Amsterdam het kloppend hart van de stad. De scheepvaart op het IJ, de werven, de dokken, de pakhuizen en de kades waar ooit de volgeladen Oostindiëvaarders en graanschepen uit het Oostzeegebied afmeerden, zijn door generaties dichters en schilders bezongen en in beeld gebracht. Aan het begin van de 21ste eeuw is het middeleeuwse havenrak bij de Dam tussen Amstel en IJ uitgegroeid tot een havenregio met een oppervlak van zo’n 25 vierkante kilometer. Zeilschepen en oceaanstomers hebben plaats gemaakt voor ultramoderne bulkcarriers, container- en cruiseschepen. Zij vinden hun weg naar Amsterdam door een imposant havenlandschap, dat zich uitstrekt van de pieren van IJmuiden tot aan de Oranjesluizen.
In De haven van Amsterdam. Zeven eeuwen ontwikkeling wordt niet alleen de oudere historie op een eigentijdse en toegankelijke manier verteld, maar heeft vooral ook de moderne geschiedenis een belangrijke plaats gekregen. Voor het eerst wordt de ontwikkeling van de haven in de laatste driekwart eeuw in samenhang beschreven, vanaf de crisisjaren en de donkere episode van de Tweede Wereldoorlog tot aan de roerige jaren zestig en zeventig en de snelle ruimtelijke en economische groei van de laatste decennia.
 
De haven van Amsterdam is een rijk geillustreerd standaardwerk voor iedereen die de stad een warm hart toedraagt en geïnteresseerd is in de geschiedenis van de haven en van handel en scheepvaart.


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789068685237

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.731 - Number of Queries: 122 - Query Time: 0.031201643722534
<