Boekpresentatie "Van Rode Plein naar Chinese Muur" 18 mei 17-19.0 uurBoekpresentatie "Van Rode Plein naar Chinese Muur" 18 mei 17-19.0 uur
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

Boekpresentatie "Van Rode Plein naar Chinese Muur" 18 mei 17-19.0 uur

Lex Niekel presenteert zijn boek Van Rode Plein naar Chinese Muur. Een reis per trein met de Transmongolie Express.

In Van Rode Plein naar Chinese Muur neemt Lex Niekel de lezer achtduizend kilometer lang mee op reis van Moskou naar Beijing over ongetwijfeld de mooiste, meest afwisselende en interessante spoorbaan van Rusland naar China: de Trans-Mongolische spoorlijn.

Lex wisselt beschrijvingen van de bijzondere landschappen en indrukwekkende bezienswaardigheden af met historische anekdotes. Tijdens zijn reis maakt hij kennis met de enge inwoners van Moskou, het optimisme van de jonge Mongoolse bevolking en de soms luidruchtige en opdringerige inwoners van China. In het boek  legt hij regelmatig de relatie met zijn jeugd en opvoeding in Amsterdam en het doen en laten van “De Nederlander”.

Van Rode Plein naar Chinese Muur is meer dan alleen een reisboek. Lex laat ook zien wat een reis met de Trans Mongolië Express met je als persoon doet. Een must have dus voor reisliefhebbers die inspiratie zoeken in de belevenissen van andere wereldreizigers.

Over de auteur

Lex Niekel (Amsterdam, 1957) combineert zijn schrijftalent met zijn passie voor sport en reizen. Als fervent sportliefhebber interviewde hij o.a. voormalige topsporters als Jacco Eltingh, Dennis van der Geest, Wim Jonk en Robert Eenhoorn. Maar het liefst schrijft hij over zijn treinreizen. Zo treinde hij in één dag langs alle provinciehoofdsteden, spoorde dwars door Scandinavië en reed met de Trans Mongolië Express van Moskou naar Beijing. Over die laatste reis schreef hij zijn eerste boek.


In winkelwagentje:

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.882 - Number of Queries: 110 - Query Time: 0.02448336781311
<