* Faeroer eilanden reisgids - Odyssee reisgidsen* Faeroer eilanden reisgids - Odyssee reisgidsen
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

* Faeroer eilanden reisgids - Odyssee reisgidsen

€ 17.50

Faeroer eilandengroep reisgids - Odyssee reisgidsen

Deze gids geeft een beeld van het land, de natuur, cultuur en tips voor het bezoeken van de hoogtepunten. Een ideaal gebied voor rustzoekers en reizigers die iets anders willen dan het alledaagse.
 

Over Faeröer
Tussen Schotland en IJsland liggen enkele minder bekende, maar bijzondere eilandengroepen. De Faeröer is daar één van. De oceaan bepaalt hier het leven, ver weg van de continenten. Voor Nederlanders geen bekend terrein, maar misschien juist daarom een extra uitdagend en boeiend reisdoel. De meest geijkte reisroute is vanuit Denemarken met de keuze tussen de boot en het vliegtuig.
 
Lange geschiedenis
De eilandengroep in de noordelijke oceaan heeft een lange geschiedenis, waar de ontdekkers uit andere windstreken een duidelijke rol in speelden. Monniken uit Ierland en Vikingen uit Scandinavië zetten hier voet aan land en werkten mee aan de ontwikkeling van dit bijzondere land. Alhoewel het een eigen vlag heeft, heeft Denemarken altijd een dominerende rol gespeeld.
 
Goede verbindingen
Doordat het totale oppervlakte maar klein is, is het gebied gemakkelijk te bereizen, mede door de goede verbindingen. Sommige eilanden zijn aan elkaar verbonden met tunnels of bruggen, tussen andere eilanden zijn bootverbindingen die zorgen voor een goede ontsluiting van de kleine plaatsjes.
  

In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789461230225

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.899 - Number of Queries: 118 - Query Time: 0.029373938980103
<