Reitsma's Route naar Rome deel 1 Amsterdam - Bregenz, Bodensee - Fietsen naar Rome Hans Reitsma Pirola fietsgids

€ 22.50

Fietsroute Amsterdam - Rome - 3 delen fietsen naar Rome : Reitsma's route naar Rome - deel I - De route is in beide richtingen beschreven, inclusief stijgingspercentages en voorzieningen onderweg. Per etappe vindt u verder foto’s, kernachtig beschreven bezienswaardigheden, aardige achtergrondinformatie, hoogteprofielen en een uitgebreide accommodatielijst met campings, hostels, kamers bij particulieren en hotels.

Het eerste deel voert van de Hollandse polders en rivierenlandschappen via de Rijn met zijn romantische burchten en het vriendelijke heuvelland van Zuid-Duitsland naar de Bodensee aan de voet van de Alpen. U passeert daarbij talrijke mooie oude steden en stadjes, zoals Koblenz, Boppard, Heidelberg, Tubingen en Lindau. Heel leuk is de Rur Ufer Radweg, die vanaf de Nederlands-Duitse grens een hele etappe het kabbelende riviertje de Roer volgt. Ook het Naturpark Schonbuch en de heerlijk rustige beekdalen in de Schwabische Alb behoren tot de hoogtepunten van de route.
Van de drie delen is dit eerste het meest geschikt voor beginnende fietsers of fietsers met jonge kinderen. Vrijwel het hele parcours tot Bregenz is zeer autoluw en er hoeft heel weinig geklommen te worden: ca. 2645 m op een afstand van 961 km. De enige serieuze klim is de Schw?bische Alb (hoogteverschil 400 m, 4-7%) ten zuiden van Tubingen. Eventueel kunt u hier de fiets meenemen in de trein.

Het eerste hoofdstuk bevat algemene informatieve stukjes die onderweg zeker hun nut zullen bewijzen zoals: uitrusting, klimaat, cultuurverschillen, terugreis enz.
Daarna volgen de gegevens per etappe, met kaartjes en praktische informatie zoals een lijst van de overnachtingsmogelijkheden en de bezienswaardigheden onderweg. In het laatste gedeelte vind je de gedetailleerde routebeschrijving.

Net zoals het eerste deel is ook deze gids aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk, met overzichtskaarten op de binnencovers, achterflap met legende en symboolverklaring, kleurige kaarten en foto's en last but not least de handige hoogteprofielen.
 


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789064556784

Copyright © 2016 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.813 - Number of Queries: 116 - Query Time: 0.027012510131836
<