Deser Silver, Nomadic and traditional silver jewellery from the Middle East and North Africa

€ 19.50

Engelstalig fotoboek

De handelskaravanen van de nomaden in het Midden-Oosten en Noord-Afrika vormden de verbinding tussen de verschillende culturen in de regio. Dit is te zien in de traditionele zilveren sieraden van de bedouienen. Veel decoraties en motieven kunnen getraceerd worden tot eeuwen terug, soms zelfs millennia.
Zilveren sieraden vertellen iets over verschillende aspecten van het leven in de woestijn. Als onvervreemdbaar eigendom van de vrouw vertegenwoordigen ze directe economische waarde. Ook dienen ze als een sociale indicator, laten de welvaart en status van de draagster zien. Maar boven alles hebben traditionele sieraden een sterk beschermende waarde, als een amulet.
Sigrid van Roode gaat in op de sociale, economische en religieuze achtergrond van de betekenis van deze sieraden, en illustreert deze met veel voorbeelden: van de huwelijkskettingen van geurende kruidnagel in Palestina tot de kleurrijke geëmailleerde armbanden van de Maghreb. Desert silver is meer dan een boek over alleen maar sieraden. Het is een bron van informatie over het traditionele leven in de woestijn.


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789460220470

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.753 - Number of Queries: 116 - Query Time: 0.035345238128662
<