Slag om Arnhem Historische route Market Garden - Aad SpanjaardSlag om Arnhem Historische route Market Garden - Aad Spanjaard
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

Slag om Arnhem Historische route Market Garden - Aad Spanjaard

€ 14.95

Om de belangrijke bruggen over de Rijn, de Maas en de Waal in handen te krijgen organiseerden de geallieerden in september 1944 de grootste luchtlandingsoperatie uit de Europese geschiedenis. Deze operatie "Market Garden" werd minitieus voorbereid, was van een enorme omvang, maar leverde toch niet het gewenste resultaat op.

Aad Spanjaard beschrijft alle fases van de operatie "Market Garden" met veel aandacht voor detail. Zowel de acties van de deelnemende gevechtseenheden aan beide zijden, de onderlinge meningsverschillen tussen de bevelhebbers als de bloedige gevechten in de buurt van Arnhem worden uitvoerig toegelicht. Achteraan in het boek vindt de lezer een summiere beschrijving van 2 autoroutes die je leidt langsheen talloze monumenten en locaties omtrent deze veldslag. De aandacht voor de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog mag niet verloren gaan: daartoe levert deze gids een belangrijke bijdrage.

In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789038919867

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.736 - Number of Queries: 122 - Query Time: 0.029402578598022
<