De groene ronde van Ierland - fietsen van Belfast naar Dublin in twee weken - Paul Benjaminse fietsgids

€ 23.50

De groene ronde van Ierland - fietsen van Belfast naar Dublin in twee weken - uitgebreid met Donegal - Paul Benjaminse fietsgids

Fietsgids Ierland, van Belfast naar Dublin in twee weken, een fietsroute van 1300 km langs de mooiste hoogtepunten van Ierland en over de stilste wegen. Om optimaal van het indrukwekkende landschap te genieten is steeds geprobeerd venijnige  klimmetjes te ontwijken. Het traject door Noord-Ierland volgt bewegwijzerde  routes tot over de grens bij Sligro. Er zijn varianten via de Aran eilanden en door de Wicklow Mountains opgenomen, Zijtakken lopen naar de schiereilanden Dingle en Beara. Wie Noord Ierland wil overslaan, kan de wonde ook in Sligro beginnen.
Deze gids bevat een volledig overzicht van alle overnachtingsmogelijkheden langs de route, alsmede de fietsenmakers.
De gids bestaat uit 64 gedetailleerde kaarten en zes stadskaarten.

Een rondrit van 1300 kilometer door de mooiste delen van Ierland. Vanaf Belfast in Noord-Ierland voert deze route over bewegwijzerde paden en wegen door de heuvels van de Sperrins naar Enniskillen. Op de grens met de Republiek wordt het landschap woester en spannender. Bij Sligo komt men aan de Atlantische kust. Hier fiets men onderlangs de Benbulben, waar ook het graf van Yeats ligt. Na Sligo zet de route koers naar Westport en Connemara. Door de Connemara volgen we tegenwoordig een bewegwijzerde route die je door de prachtigste landschappen meeneemt met onder meer uitzicht op de Mount St. Patrick. Vanaf de sprookjesachtige landschappen van Connemara kan men naar de ruige Araneilanden of via het bruisende Galway. Beide routes komen weer samen in The Burren, wederom een van de fascinerende gebieden van Ierland. Over verstilde wegen, met een veerpont over de Shannon, langs verlaten abdijen en 'Round towers' bereikt men Tralee, toegangspoort tot het Zuiden. Hier kan men een uitstap maken naar het mooie schiereiland Dingle, maar je kan ook gelijk door over een van de mooiste trajecten van Kerry, de spookachtige Ballybeamapas. Nog een heuvelrug verder daalt men af naar Glengariff aan de Bantry Baai. Hier komt men in het subtropische deel van Ierland, waar een bezoek aan de weelderige tuinen van Garnish Island eigenlijk een must is. Van Glengariff naar Cork steekt de route binnendoor over de makkelijke Cousane-pas om daarna over kleine wegen deze leuke stad te naderen. Cork verlaat men over een mooi fietspad op een oude spoortraject. Na een overtocht met een veerpont fietst men verder naar Midleton, thuisbasis voor de Jameson Whiskey-distilleerderijen. Hierna gaat lekker plat door de kustvlakte naar de badplaats Youghal. Vanaf Youghal duikt de route weer het weelderige groene Ierland in langs de Blackwater River en het mooie plaatsje Lismore, met een fraai kasteel. De kunst van het routemaken is niet de heuvels ontwijken, maar de mooiste en makkelijkste wegen er doorheen te vinden. Dat weggetje voert langzaam omhoog door de Knockmealdown Mountains, met prachtige uitzichten. aan de andere zijde daal je af naar het dal van de Suir, waaraan de sfeervolle plaatsjes Clonmel en Carrick-on-Suir liggen. Vanaf New Ross voert de route evenwijdig aan de heuvels en door vriendelijk ogende dalen naar de Wicklow Mountains. Aan de voet daarvan liggen de mystieke overblijfselen van de kloostergemeenschap Glendalough. Nevelige dalen, watervallen, overwoekerde bossen en bergmeren kun je zien op de weg die langzaam omhoog voert naar de Sally Gap bij het hoogste punt. Hierna daal je af naar het bruisende leven in de hoofdstad Dublin. Wat kan een Guinness dan goed smaken.

Gedetailleerde kaarten
De fietsroute bestaat uit 61 kaarten en 7 stadsplattegronden. Naast de voor de fietsroute noodzakelijke aanwijzingen is er ook veel extra informatie over bezienswaardigheden, hotels, campings en restaurants in de kaarten en hun begeleidende tekst opgenomen. En, wanneer u onverhoopt tóch een lekke band krijgt: geen nood, ook locaties van fietsenmakers worden op de kaarten weergegeven!

Algemene informatie route
* Routelengte: 1360 kilometer (kan in meerdere kleinere tochten verdeeld worden).
* Zwaarte: voor het grootste deel makkelijk. Op de hoofdroute zijn slechts zes plekken waarop over korte afstand meer geklommen moet worden.
* Veiligheid: 35 kilometer over vrijliggende fietspaden, 1245 kilometer over doodstille plattelandsweggetjes en 90 kilometer over regionale wegen met matig verkeer.

 

Uitbreiding door Donegal
De Groene Ronde is nu uitgebreid met een routenetwerk door Donegal maar ook andere delen van Ierland. Rondom Donegal loopt nu de bewegwijzerde EuroVelo 1 die zoveel mogelijk ook de Wild Atlantic Way volgt, maar dan over rustige fietsweggetjes. Donegal is een prachtig rustig gebied en een aanwinst voor een mooie reis door Ierland.Uitgever: Cartostudio
Taal Nederlandstalig
Aantal blz: 154
Uitgave: 2018


De groene ronde van Ierland - fietsen van Belfast naar Dublin in twee weken - Paul Benjaminse fietsgids
De groene ronde van Ierland - fietsen van Belfast naar Dublin in twee weken - Paul Benjaminse fietsgids
De groene ronde van Ierland - fietsen van Belfast naar Dublin in twee weken - Paul Benjaminse fietsgids
In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789077899267 / 9789077899083

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 1.001 - Number of Queries: 118 - Query Time: 0.029390872879029
<