Ah Triest... - Het oog in 't zeil stedenreeks - Jan Paul HinrichsAh Triest... - Het oog in 't zeil stedenreeks - Jan Paul Hinrichs
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

Ah Triest... - Het oog in 't zeil stedenreeks - Jan Paul Hinrichs

€ 19.50

Het oog in 't zeil stedenreeks 2 herziene druk
Samengesteld door Jan Paul Hinrichs en Thijs Wierema

Triëst is een stad waar veel verwoede Italië-gangers nooit zijn geweest en waarvan de meeste Italianen niet eens weten dat hij Italiaans is. Tot 1918 was het de enige belangrijke haven van het Oostenrijks-Hongaarse rijk en sindsdien een excentrisch gelegen stad in Italië. Literair spreekt Triëst zeer tot de verbeelding. Svevo schreef er o.m. De bekentenissen van Zeno en zijn leraar Engels, James Joyce, woonde er van 1909 tot 1919. In deze stad zagen de schrijvers August von Platen en Adalbert Stifter voor het eerst van hun leven de zee.
Triëst is een bijzondere plaats omdat hier het Latijnse van Italië, het Duitse van de Habsburgse cultuur en het Slavische van voormalig Joegoslavië zich vermengen. Ah Triëst… is een meeslepend boek voor imaginaire reizigers en een uitstekende reisgids voor bezoekers van deze raadselachtige stad aan de Adriatische Zee.

In Triëst werd Ulysses van James Joyce geboren, schreven Italo Svevo en Umberto Saba hun werk, werkte Stendhal als consul, werkte Rainer Maria Rilke aan zijn Duineser Elegien en heeft Claudio Magris het bewustzijn van een Midden-Europese cultuur weer op de kaart gezet.

Het oog in 't zeil stedenreeks is geschreven voor reizigers én voor thuisblijvers.


Ah Triest... - Het oog in 't zeil stedenreeks - Jan Paul Hinrichs
Ah Triest... - Het oog in 't zeil stedenreeks - Jan Paul Hinrichs
In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789059372764

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.846 - Number of Queries: 118 - Query Time: 0.026854578781128
<