Italianen voor gevorderden, Een ongewone gids - Beppe SevergniniItalianen voor gevorderden, Een ongewone gids - Beppe Severgnini
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

Italianen voor gevorderden, Een ongewone gids - Beppe Severgnini

€ 12.50

Italianen voor gevorderden, Een ongewone gids en een verrukkelijk boek - voor iedereen die naar Italië gaat voor een vakantiereis of voor zijn werk, en voor iedereen die het misschien wel boeiendste gedeelte van Italië nog niet heeft verkend, namelijk de Italiaan zelf. De tocht op weg naar het innerlijk van de Italianen is zeer de moeite waard, maar niet zonder gevaren, en sommige reizigers aarzelen om eraan te beginnen. Wij worden weerhouden door gemakzucht en de angst om het geromantiseerde beeld van de Italianen dat we voor onszelf hebben opgebouwd te vernietigen. Voor de meeste Italianen zelf is het beangstigend om ongemakkelijke waarheden aan het licht te brengen, maar Beppe Severgnini heeft geen moeite met deze tocht. In dit boek neemt hij ons mee op reis met zijn niet-Italiaanse vrienden, voor wie hij een systematische vertaling maakt van zijn thuisland, het werkelijke Italiaanse universum van de werkelijke Italianen, Italianen voor gevorderden dus.
De onbegrijpelijke regels van de straat, de anarchie van het kantoor en de omslachtige treinreizen. De zintuiglijke geruststelling van een kerk en het belang van het strand. De eenzaamheid van het voetbalstadion en de overvolle Italiaanse slaapkamer. Tien dagen, dertig plaatsen. Van noord naar zuid. Van eten tot politiek. Van de deugdelijkheid van het platteland tot de dierentuin van de televisie. Dé gids voor iedereen die iets van de Italianen wil begrijpen.

Oorspronkelijke titel La testa degli Italiani: Una visita guidata


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789046804117

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.688 - Number of Queries: 118 - Query Time: 0.029673246292114
<