In het spoor van de Katharen - Hanny AldersIn het spoor van de Katharen - Hanny Alders
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

In het spoor van de Katharen - Hanny Alders

€ 17.95

In het spoor van de Katharen - Hanny Alders

Hanny Alders, schrijfster van historische romans, reist naar de Languedoc in het zuiden van Frankrijk, een streek met een bewogen geschiedenis waarin de middeleeuwse ketterse beweging van de Katharen een onuitwisbare rol heeft gespeeld.

 

Wie waren deze geweldloze 'Goede Christenen', dat Rome het nodig vond een kruistocht te prediken om hen uit te roeien? Ze bouwden geen kerken of kloosters, bezaten geen kunstschatten, produceerden geen kostbare verluchte manuscripten. Ze hadden geen andere bezittingen dan de huizen waarin ze woonden en werkten en een paar vellen perkament waarop het Nieuwe Testament geschreven stond. Wat rest er nog van hen behalve de sporen van de oorlog die een bloeiende samenleving ru?neerde, een hele cultuur wegvaagde? Bestaan ze eigenlijk nog ?

 

In het voetspoor van de Katharen betreedt de schrijfster bekende plaatsen als B?ziers, Carcassonne, Foix en Monts?gur, maar ook minder bekende zoals de verzetshaard Lastours Cabaret, ook wel het tweede Monts?gur genoemd, en Le Mas Saintes Puelles, waar het hart van de Katharen werkelijk klopt.

 

 


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789054291206

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.776 - Number of Queries: 122 - Query Time: 0.028947953247071
<