Herinneringen aan Joods Amsterdam - Philo Bergstein en Salvador BloemgartenHerinneringen aan Joods Amsterdam - Philo Bergstein en Salvador Bloemgarten
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

Herinneringen aan Joods Amsterdam - Philo Bergstein en Salvador Bloemgarten

€ 24.90

Voor de Tweede Wereldoorlog was Amsterdam een plek waar joden en gojim het doorgaans uitstekend met elkaar konden vinden. Herinnering aan joods Amsterdam is een ode aan de relatie die Amsterdam en de Joden in die periode met elkaar onderhielden. Deze nieuwe editie is voor het eerst schitterend ge?llustreerd.
Zevenenzeventig vertellers verhalen in Herinnering aan Joods Amsterdam over het vooroorlogse leven in de hoofdstad. Diamantbewerkers, zuurinleggers, leraren, rabbijnen, kleermakers, journalisten, kooplieden, artsen: ze vertellen over hun beroep, hun godsdienst, de oude jodenbuurt, het uitgaansleven, immigratie en zionisme. Zo ontstaat een moza?ek van herinneringen dat een onvergetelijk beeld geeft van de tijd tot 1940, waarin Amsterdam en de joden zoveel voor elkaar betekenden. Daarnaast is Herinnering aan loods Amsterdam een geschiedenis van de armoede, de crisistijd, de arbeidersbeweging en de culturele en intellectuele emancipatie van de Joden.

In zijn inleiding beschrijft Salvador Bloemgarten de geschiedenis van de joodse gemeenschap vanaf de zeventiende eeuw tot aan de Duitse bezetting. De getuigenissen van de ge?nterviewden roepen de geest van die tijd opnieuw tot leven en schetsen een levendig beeld van een nauwelijks bekend verleden dat door de Tweede Wereldoorlog definitief werd uitgewist.


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789023415565

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.720 - Number of Queries: 110 - Query Time: 0.027756226669312
<