Mijn wadden - Gerrit Jan ZwierMijn wadden - Gerrit Jan Zwier
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

Mijn wadden - Gerrit Jan Zwier

€ 15.00

Nog steeds gaat er geen jaar voorbij of ik ga scheep naar de kroon van Nederland. Het noordelijk gevoel begint voor mij in het waddengebied. Mijn eigen bijdrage aan dit boek voor waddenvrienden bestaat uit een mengeling van herinneringen, impressies en verhalen. Maar ik laat ook anderen aan het woord.
In de loop der tijden heeft menigeen zijn licht over de eilanden laten schijnen, verhalen die dikwijls begraven liggen in vergeelde tijdschriften en vergeten memoires. Het ging mij vooral om de gloedvolle, mooi opgeschreven ontboezemingen van natuurminnaars en bewonderaars van de eilander cultuur, een ware staalkaart van romantisch proza.
Het lijkt vaak of de wadden het beste in de schrijvers naar boven halen. De stukken reiken elkaar onderling de hand. Onderwerpen of personen die in het ene verhaal slechts zijdelings worden genoemd, treden in het volgende juist op de voorgrond. Zo voegen alle verhalen zich aaneen tot een raamvertelling over Nederlands noordelijke eilandenrijk. - Gerrit Jan Zwier

Mijn wadden is een literaire liefdesverklaring, vastgelegd in een groot scala van onderwerpen die door de auteur op een frisse en verrassende manier in beeld worden gebracht.


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789492457011

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.751 - Number of Queries: 110 - Query Time: 0.028041908676147
<