LAW 9-I Pieterpad wandelgids deel 1 (Pieterburen-Vorden 239km) NivonLAW 9-I Pieterpad wandelgids deel 1 (Pieterburen-Vorden 239km) Nivon
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

LAW 9-I Pieterpad wandelgids deel 1 (Pieterburen-Vorden 239km) Nivon

€ 18.70

Pieterpad deel I wandelgids van het Lange-Afstand-Wandelpad van Pieterburen naar Vorden (Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland) is een meerdaagse wandelroute en is herkenbaar aan de wit-rode markering langs de route.
Naast een bondige en duidelijke routebeschrijving en gedetailleerde topografische kaarten waarop de wandeling is ingetekend bevat de gids veel praktische informatie over openbaar vervoer, kampeerterreinen, accommodaties en bezienswaardigheden onderweg. De wandeltocht is hierdoor als meerdaagse route of in dag etappes te wandelen.

Het beroemdste pad van Nederland voert van 'top tot teen'. Het begint aan de Groninger Waddenkust en gaat via het terpenlandschap naar de stad Groningen. De Hondsrug brengt de wandelaar op het Drents Plateau met heidevelden, hunebedden, esdorpen en het dal van de Drentse Aa. Na de voormalige hoogvenen rond Coevorden volgt de route een stuk van de Overijsselse Vecht. Wandelend door bossen en over de heide van de Sallandse Heuvelrug wordt de Graafschap bereikt.

De nieuwe route is voor een groot gedeelte onverhard. Het percentage onverharde route bedraagt 55%. ‘In tegenstelling tot een gewone herdruk, hebben we dit keer het héle routeverloop kritisch onder de loep genomen. Dat heeft geresulteerd in een zeer groot aantal verbeteringen in de route. Het uitgangspunt is steeds geweest om het Pieterpad zoveel mogelijk van het asfalt af te halen.’ Net als in deel 2 is op de kaarten zichtbaar gemaakt welke delen van het pad verhard en welke onverhard zijn. Er zijn vele routewijzigingen en bijna 30% van de route is vernieuwd, totaal 70 km nieuwe route. 


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789491142055

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.844 - Number of Queries: 110 - Query Time: 0.026800614959716
<