Basiscursus Papiaments taalgids cursusboek, hulpboek en cd'sBasiscursus Papiaments taalgids cursusboek, hulpboek en cd's
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

Basiscursus Papiaments taalgids cursusboek, hulpboek en cd's

€ 79.50

Het Papiaments is sinds 2007 naast het Nederlands de officiële taal op Aruba, Bonaire en Curaçao. Het is de meest gesproken taal voor ongeveer 80 % van de bewoners van deze eilanden, terwijl in Nederland nog eens circa 100.000 Papiamentstaligen wonen. Dòsplak ’i boka (een verwijzing naar de Papiamentse zegswijze voor ‘Laat mij ook eens wat zeggen’) is de eerste en enige op communicatie gerichte cursus Papiaments. Het leerpakket bestaat uit een cursusboek, een hulpboek en twee audio-cd’s. Het cursusboek bevat twintig lessen waarmee het Papiaments zowel klassikaal als individueel geleerd kan worden. Het hulpboek geeft uitspraak- en spellingsregels, een grammaticaal overzicht, een woordenlijst en een sleutel bij de oefeningen, waardoor de cursus ook zeer geschikt is voor zelfstudie. De cd’s bevatten dialogen, gevarieerd oefenmateriaal en interviews met Antillianen van de Benedenwindse eilanden.
In Dòsplak ’i boka zijn de voor het Papiaments belangrijkste aspecten verwerkt van zowel de taal zelf als van het leven op de Antillen. Talrijke voorbeeldteksten, foto’s en andere illustraties laten de lezer op een speelse manier kennis maken met verschillende aspecten van de Benedenwindse cultuur.
De tekst is aangepast aan de in 2009 officieel herziene spelling en aan de nieuwe staatkundige status van de eilanden sinds 10 oktober 2010. Spelling en aanwijzingen voor uitspraak sluiten aan bij het Groot Woordenboek Papiaments.

Basiscursus Papiaments, Dòsplak ‘i boka – cursusboek + hulpboek + 2 audio cd's
Florimon & Igma van Putte - de Windt (Walburg Pers Educatief)


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789057307362

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.510 - Number of Queries: 118 - Query Time: 0.028365332962036
<