NY / NA Nieuw Amsterdam / New York, De Nederlandse oorsprong van ManhattanNY / NA Nieuw Amsterdam / New York, De Nederlandse oorsprong van Manhattan
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

NY / NA Nieuw Amsterdam / New York, De Nederlandse oorsprong van Manhattan

€ 29.95

Rijk geillustreerd boek naar de geschiedenis van het Nederlandse New York

Aan de hand van de oudste kaarten en contracten uit onder meer het Nationaal Archief schetst Martine Gosselink de Nederlandse jaren van New York tot de overname door de Engelsen in 1664. De bewoners van de stad komen tot leven: van de eerste moslim en koosjere slager tot de eerste zwarte grootgrondbezitter en prostituee. Foto's van nu en afbeeldingen van eeuwen geleden brengen het Nederlandse New York tot leven.New York is zijn eerste levensjaren bekend als Nieuw Amsterdam. In 1609 stuurt de VOC Henry Hudson op pad om een alternatieve route naar Azi‘ te zoeken. Hij komt uit in Amerika bij een rivier waar indianen beverpelzen en otterhuiden aanbieden. Nederlandse kooplui zetten er weldra een bonthandel op. Dankzij de West-Indische Compagnie en de komst van directeur-generaal Petrus Stuyvesant ontwikkelt de kleine handelspost zich vanaf 1621 tot een echte metropool.

Auteur Martine Gosselink (1969) is als conservator en auteur breed geori‘nteerd op het terrein van de Nederlandse kunst en geschiedenis. Haar specialisme richt zich op de beeldcultuur van het overzeese en koloniale verleden. Tot 2008 was zij cultureel ondernemer en stelde zij tentoonstellingen samen voor onder meer het Nationaal Archief, het Rijksmuseum, de Kunsthal en het Tropenmuseum.Een geillustreerde geschiedenis van de Nederlandse nalatenschap in New York.


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789046806197

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.784 - Number of Queries: 120 - Query Time: 0.032839970169067
<