Pelgrimeren

Een bedevaart of pelgrimage is oorspronkelijk een reis naar een bedevaartsoord met een bijzondere betekenis heeft binnen een religie.
Het kan zijn dat de plaats verbonden is met de stichter of een heilige van die religie, of op een andere manier een belangrijke plaats inneemt in de geschiedenis ervan.
Tegenwoordig kan er een veelvoud aan redenen zijn om een pelgrimage te ondernemen :
om na te denken over een hogere waarheid, een God of het leven in het algemeen; om respect te betuigen; om inspiratie te verkrijgen; om tot bezinning te komen; om een poosje afstand te nemen van een hectisch dagelijks bestaan
of eenvoudig om met een met een mooie, lange wandeling mensen te ontmoeten en een einddoel te bereiken.

In de katholieke traditie betreft een bedevaart een reis naar een plaats waar een heilige wordt vereerd, of waar verschijningen hebben plaatsgevonden, van Maria, een engel of een heilige. Bedevaartgangers droegen schelpen of kleine medailles en beeldjes op hun kleding om aan te geven dat ze op bedevaart waren of waren geweest.
Voorbeelden van belangrijke bedevaartsplaatsen in het christendom zijn het Rome en het Vaticaan, Fátima, Lourdes, Rocamadour, Santiago de Compostella, Assisi, Banneux en Jeruzalem.
Ook andere religies kennen hun pelgrimages:
De islam heeft de Hadj naar Mekka, of naar het graf van de Profeet in Medina.
In het boeddhisme zijn de vier belangrijkste bedevaartsplaatsen Bodhgaya, Sarnath, Kushinagara en Lumbini, gelegen in India en Nepal en de berg Kailash in Tibet.

Mocht u iets niet kunnen vinden neem dan contact op via e-mail, deze site is bij lange na niet compleet !

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.485 - Number of Queries: 70 - Query Time: 0.018677982711792
<