Cultuurwegen, cultuurwerelden Europa en in EurAzie - Peter RietbergenCultuurwegen, cultuurwerelden Europa en in EurAzie - Peter Rietbergen
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

Cultuurwegen, cultuurwerelden Europa en in EurAzie - Peter Rietbergen

€ 14.50

Cultuurwegen, cultuurwerelden Europa en/in EurAzie - Handelswegen, evenals de routes waarlangs migraties plaatsvonden en militaire en wetenschappelijke expedities trokken, waren altijd ‘cultuurwegen’. Zij schiepen ‘cultuurwerelden’. De oudste daarvan is de wereld van Eurazië. Daarvan maakt Europa deel uit, ja zelfs: in die wereld, door die contacten is wat wij Europa noemen, gevormd.

Dit essay brengt dat proces in kaart, vanuit een drietal perspectieven. In ‘Wegen van de materie?’ worden de eeuwenoude commerciële en andere relaties belicht die Europa met de andere werelden van Eurazië verbinden. ‘Wegen van de geest ?’ traceert hoe de groeiende kennis omtrent (Eur-)Azië in Europa de ontwikkeling van visies omtrent religie en zingeving beïnvloedde. Tenslotte komen in ‘Cultuurwegen, cultuurwerelden: Europa en/inEurazië’ lijnen samen, zodat een beeld ontstaat van de fascinerende interacties waardoor, al millennia lang, dit culturele continuüm vorm krijgt.


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789056252809

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.776 - Number of Queries: 116 - Query Time: 0.030391056793213
<