De ziel gaat te voet - Met Franciscus naar Assisi - Andriessen en MoorenDe ziel gaat te voet - Met Franciscus naar Assisi - Andriessen en Mooren
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

De ziel gaat te voet - Met Franciscus naar Assisi - Andriessen en Mooren

€ 16.90

De ziel gaat te voet - Met Franciscus naar Assisi - Andriessen en Mooren

Verslag van een pelgrimage naar Assisi, dat meer biedt dan de lotgevallen van de deelnemers. Franciscus, aanwezig door de legendeverzameling rond zijn persoon, blijkt een tochtgenoot te worden en een meesterlijke levensbegeleider!

 

Tijdens een voettocht naar Assisi spreken mensen met elkaar over de beroemde legenden rond Franciscus, de zogenaamde Fioretti. Legenden blijken eens temeer geen verhaaltjes te zijn, maar te verhalen van wonderlijke gebeurtenissen die belangrijke levenswaarheden in beeld zetten. Franciscus blijkt een meesterlijke levensbegeleider die situaties weet op te roepen bij zijn broeders, die zulke waarheden tot levende ervaring maakt. Maar tevens blijkt dat hij zelf even veel van zijn leerlingen leert als zij van hem. Zij zijn elkaars mystagogen.
De verhalen in dit boek bevatten overal witte plekken, die door de lezer zelf kunnen worden ingevuld. Ze nodigen uit om op een eigen manier dezelfde weg te gaan als Franciscus en zijn broeders, en zo wijs te worden aan de Weg.


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789021141787

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.726 - Number of Queries: 118 - Query Time: 0.028254878540038
<