De Onzaligen van Lodz - Steve Sem-SandbergDe Onzaligen van Lodz - Steve Sem-Sandberg
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

De Onzaligen van Lodz - Steve Sem-Sandberg

€ 24.95

Als tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Poolse stad Łódź een getto wordt opgericht, krijgt de joodse Mordechai Chaim Rumkowski de taak dit getto te leiden. Hij is een egocentrische machtswellusteling met een twijfelachtige voorkeur voor jonge kinderen. Naarmate de transporten naar de dodenkampen frequenter worden en de gruwelijke waarheid tot de mensen doordringt, groeit de angst. Geleidelijk worden alle 250.000 inwoners van het getto van Łódź gedeporteerd, en ook de slinkse Rumkowski lijkt niet aan het vernietigingskamp te kunnen ontkomen.

Hij doet er alles aan om zijn getto onmisbaar te maken voor de oorlogsindustrie, in de hoop dat de nazi’s Łódź zullen sparen. Maar de enorme productiviteit die Rumkowski eist van de bewoners van het getto leidt tot beestachtige omstandigheden en wrede beslissingen.

In deze aangrijpende Holocaustvertelling is de waarheid niet altijd wat zij lijkt. Steve Sem-Sandberg durft af te wijken van een zwart-witperspectief en toont zich in deze op feiten gebaseerde roman een meesterlijk verteller.


In winkelwagentje:

  • Artikel: 978904141599

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.588 - Number of Queries: 118 - Query Time: 0.029965847244263
<