Verhalen van Brabant - Van vorstengraf tot welvaartsplan - Jan van OudheusdenVerhalen van Brabant - Van vorstengraf tot welvaartsplan - Jan van Oudheusden
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

Verhalen van Brabant - Van vorstengraf tot welvaartsplan - Jan van Oudheusden

€ 22.95

De lange en bewogen geschiedenis van wat nu Noord-Brabant is, heeft veel sporen nagelaten. In het landschap, in monumenten, in voorwerpen en documenten, en natuurlijk ook in de herinnering van mensen. Sporen als het Vorstengraf van Oss, de grootste prehistorische grafheuvel die in Nederland werd opgeworpen, of de Blijde Inkomste, een van de eerste constituties van Europa. Maar ook de neogotische dorpskerken, de Aardappeleters van Van Gogh en de Philipsfabrieken in het hart van Eindhoven. Samen vormen zij het erfgoed van Brabant, samen bepalen zij de identiteit van deze provincie en zijn bewoners. Veel van die sporen komen pas echt tot leven door het verhaal over hun ontstaan, hun lotgevallen en hun betekenis voor onze samenleving.

In dit boek wordt een aantal van die verhalen op boeiende wijze verteld door Jan van Oudheusden. Op heldere toon en met gebruikmaking van fraaie illustraties geeft hij een eigentijdse presentatie van het Brabantse culturele erfgoed.


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789040077807

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.570 - Number of Queries: 120 - Query Time: 0.029841297561645
<