Schiermonnikoog reisgids - Kom mee! Ontdek SchiermonnikoogSchiermonnikoog reisgids - Kom mee! Ontdek Schiermonnikoog
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

Schiermonnikoog reisgids - Kom mee! Ontdek Schiermonnikoog

€ 10.95

Kom mee! Ontdek Schiermonnikoog - Erik Jansen
fiets-wandel-natuur-beleef-boek voor jong en oud: handig reisgidsje, makkelijk om mee te nemen in uw binnenzak, geschreven door een medewerker van Natuurmonumenten.
Op Schiermonnikoog kun je niet om de natuur heen. Het begint al tijdens de bootreis. Tijdens iedere overtocht hangen groepen meeuwen achter de veerboot. Voeren mag je ze niet, maar dat lijken de vogels nog niet te weten. Met wat geluk zie je vlakbij het schip een kop van een zeehond opduiken.

 

Tijdens een wandel- of fietstocht op het eiland kom je door verschillende landschappen. Op een kleine afstand van het dorp liggen duinen, bos, wad, kwelder, strand, zee en polder. In dit boek komen alle landschappen van Schiermonnikoog aan bod. Het gaat dan niet alleen over wat er allemaal groeit en bloeit op het eiland, maar vooral ook over wat je in ieder gebied kunt doen en beleven. Je kan vogels gaan kijken bij de Westerplas, wandelen over de bodem van de Waddenzee, barnsteen jutten op het strand of jam maken van zelfgeplukte bramen.

In dit fraai vormgegeven boekje in handig zakformaat  staan verschillende natuurroutes om je wandelend of fietsend de mooiste plekken van het eiland Schiermonnikoog te laten zien. Maar de natuur van Schiermonnikoog is ook heel geschikt om op eigen houtje doorheen te struinen. In veel gebieden mag je ook buiten de wegen en paden komen. Dit kan tot avonturen leiden waarbij je onder de schrammen komt te zitten en soms even geen idee meer hebt waar het dorp ligt. Maar waarbij je wel van heel dichtbij een buizerd of een specht ziet.

Dit boek geeft informatie over een aantal bijzondere planten en dieren van het eiland maar is zeker geen determinatiegids. Wel geeft het boek een overzicht van wat er in de eilander natuurgebieden allemaal te beleven is. Veel mensen komen naar Schiermonnikoog omdat het er zo rustig is. Dat mag dan misschien gelden voor het verkeer, maar in de natuur is het allesbehalve rustig. Daar is het een drukte van belang. En er is maar één plek om dat te ontdekken: buiten! Kom mee! Ontdek Schiermonnikoog en beleef het mee!


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789080680470

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.826 - Number of Queries: 120 - Query Time: 0.02999512940979
<