De Nederlandse reisliteratuur in 80 en enige verhalen verzameld door Jan Blokker jrDe Nederlandse reisliteratuur in 80 en enige verhalen verzameld door Jan Blokker jr
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

De Nederlandse reisliteratuur in 80 en enige verhalen verzameld door Jan Blokker jr

€ 19.95

Reisverhalen horen tot de oudst overgeleverde literaire teksten. De avonturen van beroemde reizigers uit voorbije tijden, zoals Gilgamesj, Odysseus, Sint Brandaan, Gulliver, Robinson Crusoe en J. Kessels, zijn geliefd bij jong en oud.
Sommige reisverhalen zijn bedoeld als feitelijke weergave van een interessante reis, vaak voor strikt particulier gebruik, andere zijn geschreven als spannende avonturenroman of godvruchtige parabel.
Een bloemlezing zou als het even kan een overzicht moeten geven van de verschillende stromingen in de reisliteratuur, dus fictie én non-fictie, zakelijk én fantastisch, literair én niet-literair, toeristisch én professioneel. In De Nederlandse reisliteratuur in 80 en enige verhalen komen al die verschillende genres aan bod. Door de chronologische ordening wordt de ontwikkeling van het reisverhaal door de eeuwen heen zichtbaar met als resultaat een gevarieerde en bijzondere bloemlezing.

Jan Blokker (1952) is historicus en publicist.


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789044616910

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.605 - Number of Queries: 116 - Query Time: 0.031951461791993
<