Moord in het Vaticaan, de mooiste verhalen over Rome - Wim ZaalMoord in het Vaticaan, de mooiste verhalen over Rome - Wim Zaal
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

Moord in het Vaticaan, de mooiste verhalen over Rome - Wim Zaal

€ 16.95

Wat een hoorn van overvloed: geen stad ter wereld is zo rijk aan verhalen als Rome, en iedereen heeft daar weleens iets van opgevangen, maar bijna niemand kent ze compleet.
Hier staan ze. Van Romulus en Remus die door de wolvin worden gezoogd, tot de schilderende Bentvueghels die het Hollands realisme naar Italië brachten; van Constantijn de Grote tot Benito Mussolini; van de pornocratie tot de inquisitie; van 'Veni, vidi, vici' tot La Dolce Vita; alles wordt met hartstocht verteld.

Maar ook de avonturiers, volkstribunen en heiligen ontbreken niet. Een Turkse prins leeft jarenlang in het Vaticaan met een moslimhof; de magiër Cagliostro komt in Rome ten val, de familie Borgia draagt wat misdaden bij, de Maltezer Ridders stichten een staat zonder grondgebied, een dubbele moord in de Zwitserse Garde zorgt voor het titelverhaal...
En achterin her boek wordt aangegeven welke zichtbare sporen elk verhaal heeft nagelaten. Leesplezier en informatie worden dus afgerond met praktische tips.


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789059112827

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.765 - Number of Queries: 121 - Query Time: 0.027983957794189
<