Kaneel en olifanten Reisliteratuur Sri Lanka - Lodewijk WagenaarKaneel en olifanten Reisliteratuur Sri Lanka - Lodewijk Wagenaar
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

Kaneel en olifanten Reisliteratuur Sri Lanka - Lodewijk Wagenaar

€ 24.50

Kaneel en olifanten - Sri Lanka en Nederland sinds 1602

Ruim anderhalve eeuw was de voc koloniaal bestuurder over het kustgebied van Sri Lanka – vanaf de verovering van Galle in 1640 tot aan de Engelse overname van de kolonie in 1796. De koning van het binnenlandse rijk Kandy had de Nederlanders uitgenodigd om te helpen de Portugezen van het eiland te verjagen. Het resultaat was echter dat de machtige bondgenoot Raja Sinha II en zijn opvolgers op hun eigen eiland gevangen hield. Tandenknarsend moesten zij toezien hoe de machtige VOC de rijke opbrengsten van de uitvoer van kaneel en olifanten voor zich hield en niet bereid was het koninkrijk Kandy ook maar enigszins te laten delen in de rijkdommen van het eigen land.
Het verhaal van het Nederlandse koloniale bestuur en van de relatie tussen de VOC en Kandy wordt verteld aan de hand van de rijke collectie van het Rijksmuseum, aangevuld met illustraties van andere instellingen.


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789460042737

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.856 - Number of Queries: 118 - Query Time: 0.022286441848755
<