Paramaribo SPAN! Hedendaagse kunst in SurinameParamaribo SPAN! Hedendaagse kunst in Suriname
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

Paramaribo SPAN! Hedendaagse kunst in Suriname

€ 25.00

In Paramaribo SPAN. Hedendaagse kunst in Suriname zijn Surinaamse kunstenaars, schrijvers en internationale tentoonstellingmakers aan het woord over de recente beeldende kunst (2000–2010) in Suriname en het bruisende culturele klimaat in Paramaribo. ‘Span’ verwijst onder meer naar spanning, opwinding, het overbruggen van afstanden en naar personen die een team vormen. In interviews vertellen 27, meest jonge, beeldend kunstenaars (17 Surinaamse en 10 Rotterdamse) over hun ideeën, werkwijzen en ervaringen. Zo ontstaat een beeld van de manier waarop Surinaamse en Nederlandse kunstenaars denken over kunst, het artistieke proces, hun carrière en ook van de overeenkomsten en verschillen tussen hen in deze.
Tevens komen actuele cultureel-maatschappelijke vraagstukken aan bod zoals de ontwikkeling van het binnenland, de kwetsbaarheid van het regenwoud, de stad en de divers samengestelde bevolking in Suriname.

Aanleiding voor deze rijk geïllustreerde publicatie is het 145-jarig jubileum van De Surinaamsche Bank. Tevens markeert Paramaribo SPAN de afronding van een vierjarig uitwisselingsproject op het gebied van beeldende kunst tussen Rotterdam en Paramaribo (ARTRoPa).

Paramarabo Span van uitgeverij KIT Tropeninstituut staat onder redactie van Thomas Meijer zu Schlochtern (directeur CBK Rotterdam). Bijdragen zijn verder van Liesbeth Babel, Chandra van Binnendijk, Christopher Cozier, Nicholas Laughlin, Arnold Schalks, Siebe Thissen, Marieke Visser, Fred de Vries.

In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789460220579

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.701 - Number of Queries: 110 - Query Time: 0.026317185180664
<