De zwarte Lord - Rihana Jamaludin - historische roman over SurinameDe zwarte Lord - Rihana Jamaludin - historische roman over Suriname
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

De zwarte Lord - Rihana Jamaludin - historische roman over Suriname

€ 24.95

De jonge Bossche gouvernante Regina Winter kan in Nederland door onfortuinlijke gebeurtenissen niet meer aan werk komen. Ze vertrekt naar Suriname om les te geven aan Walther Blackwell, een jonge neger die een plantage heeft geërfd van zijn blanke vader. Door de kolonisten wordt hij spottend de Zwarte Lord genoemd, binnen de elite wordt hij met wantrouwen bekeken vanwege zijn buitenissige gedrag. Is de zwarte dandy werkelijk gek of doet hij alsof?
In het geheim moet Regina zijn gangen nagaan. In haar zoektocht naar waarheid ontmoet ze veel personen uit verschillende lagen van de Surinaamse samenleving. 
Het is het jaar 1848, een woelig jaar voor de wereld. Volksopstanden verspreidden zich door Europa. Verschillende landen schaften al dan niet gedwongen de slavernij af. Frans Guyana verklaarde de slaven vrij, Brits Guyana had dat al jaren eerder gedaan. Hoe moesten de autoriteiten in Suriname omgaan met deze geest van oproer die door de wereld waarde en een risico vormde voor de kolonie met zijn overmacht aan zwarte slaven? Het leven in Suriname blijkt ontdaan van conventies en fatsoensnormen, maar tevens omhuld met taboes en mysteries. Alles is doortrokken van de gevolgen van slavernij, voor degenen die erin leven, zwart en blank en de vele tinten daartussen.
Aan het eind van het jaar wordt de situatie onhoudbaar. Regina’s positie in de gemeenschap staat ter discussie. Het is tijd om keuzes te maken.
 

Kit Publishers


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789460220340

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.754 - Number of Queries: 118 - Query Time: 0.029771817123413
<