Ik ben er even niet - Mijn voettocht naar Santiago de Compostela - Hape KerkelingIk ben er even niet - Mijn voettocht naar Santiago de Compostela - Hape Kerkeling
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

Ik ben er even niet - Mijn voettocht naar Santiago de Compostela - Hape Kerkeling

€ 15.00

Ik ben er even niet - Mijn voettocht naar Santiago de Compostela - Hape Kerkeling

Duitsland heeft zijn eigen Paul de Leeuw: Hape Kerkeling. Het ligt niet voor de hand dat juist hij op pelgrimstocht gaat naar Santiago de Compostela. Het wordt de reis van zijn leven.

Hape Kerkeling krijgt problemen met zijn gezondheid en besluit om een pauze in te lassen. Alhoewel hij zich ernstig afvraagt wat hij eigenlijk gaat doen, loopt hij in 6 weken 800km, vergezeld van zijn zware rugzak. De tocht voert over besneeuwde toppen van de Pyreneeen, door Baskenland, via Navarra en Rioja naar Galicie, naar Santiago de Compostela, waar de apostel Jakobus ligt begraven. Het is al meer dan duizend jaar het doel van gelovigen uit de hele wereld.

Kerkeling kent eenzaamheid en stilte op zijn weg, wordt bij tijd en wijle geplaagd door uitputting en grote twijfel, maar ondervindt ook gastvrijheid en vriendschap. Bovendien ervaart hij - ook tot zijn eigen verrassing - de unieke nabijheid van God. Met humor en oog voor detail doet Kerkeling verslag van zijn reis, en van de reinigende kracht van wandelen.


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789025960742

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.725 - Number of Queries: 108 - Query Time: 0.026415433868408
<