Ek sien jou! - Nederlanders over Zuid-Afrika als thuis - Esther BootsmaEk sien jou! - Nederlanders over Zuid-Afrika als thuis - Esther Bootsma
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

Ek sien jou! - Nederlanders over Zuid-Afrika als thuis - Esther Bootsma

€ 17.00

Als je wilt, kun je de afslag nemen naar Middelburg. Of naar Ermelo. Of via de Heerengracht lopen naar de Breestraat. Geen wonder dat Nederlanders zich thuis voelen in Zuid-Afrika.
Namen klinken er vertrouwd, net als de taal, het Afrikaans dat ontstond in de keukens van de Hollandse kolonisten. Sinds Jan van Riebeeck er in 1652 aan land ging, hebben Nederlanders iets met Zuid-Afrika. Bloedbanden, historische verwantschap, een complexe haat-liefdeverhouding. Er is schaamte over de apartheid, het enige Nederlandse woord dat wereldwijd bekend werd. Maar ook trots, want de Nederlandse anti-apartheidsbeweging was een van de actiefste ter wereld. Niet voor niets deed Nelson Mandela op zijn rondreis na zijn vrijlating als eerste Nederland aan. En behoort koningin Beatrix tot de nauwe vriendenkring van Mandela.
De aantrekkingskracht van Zuid-Afrika blijkt ook uit de cijfers. Er wonen zo´n 50.000 Nederlanders in Zuid-Afrika, veel emigranten uit de jaren vijftig, maar ook duizenden die na afschaffing van de apartheid kwamen. Bovendien kopen steeds meer Nederlanders er een tweede huis, voor vakantie of een zonovergoten pensioen.
In dit boek komen vijftien van deze Nederlanders aan het woord over hun liefde voor Zuid-Afrika, hun werk, hun ervaringen. Van voetbalcoach Ruud Krol tot zanger Gordon, en van aidsdokter Hugo Tempelman tot topkok Margot Janse. Eerlijk en openhartig vertellen ze over de genoegens en de schaduwzijden van hun leven in dat verre, ruige en toch bekende land.

In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789054292913

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.693 - Number of Queries: 114 - Query Time: 0.02164783428955
<